Annes dag

Annes dag

7.20: Vækkeuret ringer første gang på værelse 37, men ingen af os gider stå op, og jeg trykker som altid på ”snooze” knappen…

7.41: En af mine rumboer råber, at vi igen har sovet over os, og der er 4 minutter til vi skal være i spisesalen = vi får travlt! Jeg skynder mig op og smider noget tøj på.

7.44: Jeg løber ned af gangen for at være i spisesalen 7.45 til morgenkryds!

7.45: Nåede endnu en gang liiiige morgenkrydset. Sætter mig med en bolle og kop kaffe, og siger godmorgen til folkene ved bordet. Alle er morgentrætte og lidt fraværende. Jeg prøver at vågne op og udstråle masser af energi.

7.55: Går tilbage til værelset for at børste tænder, og hente mine skolesager.

8.00: Kommer ind i klasseværelset til 1. Time, i dag med Christian Hasle. Der er høj musik over højttalerne som vækker mig af morgen-komaet. Snakken går indtil alle er samlede og timen går i gang.

8.45: 2. Time går i gang. I dag om etik og moral med Ann-Sofie Rosengaard. Vi får udleveret kopiark om etiske dilemmaer, og så er snakken ligesom i gang.

9.30: Fem minutters pause. Alle skynder sig til spisesalens kaffemaskine for at tappe en kop koffein-energi, inden vi skal tilbage til undervisningen.

9.35: Endnu en time med Ann-Sofie… Vi får en hed diskussion op og køre om, hvorvidt vi ville slå en ihjel, hvis vi vidste, det kunne redde en flok menneskeliv.

10.20: Formiddagspause. Jeg snupper en af køkkenets klassiske grovboller med smør, og sætter mig for at snakke med mine venner. Der er altid nogen, der sidder og snakker, som jeg kan gå hen til.

10.40: Der er TANK i auditoriet. I dag er det Jacob Hørning der viser et videoklip og fortæller lidt om hvordan Gud hjælper os når det er svært.

10.55: Så er det 4. Time, denne gang med Kim Klokmose om ”7 gode vaner”.

11.40: 5. Time. Stadig Kim og de 7 gode vaner, vi læser og diskuterer om, hvordan man kommunikerer godt med andre.

12.30: Frokost! Jeg finder en ledig plads ved min familiegruppe og gør klar til bordvers. I dag skal vi have lasagne og salat – lækkert! Det er super hyggeligt at spise med familiegrupperne.

13.15: Starter første valgfagstime, i dag er det lovsang for mit vedkommende. Vi øver til en lovsangsaften om et par uger, og jeg prøver at udfordre mig selv, ved at improvisere nogle soloer på klaveret.

15.00: Eftermiddagspause. Der er kanelbrød i spisesalen. Jeg går ind på lærerværelset og slutter mig til en flok, der skal til at spille ”Ticket to Ride”.

15.15: Starter 2. Valgfagstime, men jeg har fri. Jeg cykler i byen med Julie og Rebekka. Vi går i genbrugsbutikker og køber is, som vi tager med tilbage til skolen. Om eftermiddagen hænger folk ud rundt omkring på skolen. Vi sætter os i gården og spiser vores is, og hygger bare på bedste rudehøj-manér!

17.30: Der er frivillig aftensmad. Jeg spiser som regel med. I dag er menuen rugbrødsmadder og rester af lasagnen fra frokost.

18.00: Der er nyheder i auditoriet og praktiske beskeder inden det er tid til rengøring.

18.15: Jeg gør rent på mit område, og ender op med at stå og snakke med Lærke i rengøringsrummet…

18.40: Der er stilletime. Jeg har ingen lektier for i dag, så jeg sidder, og hører musik og hygger med mine rumboer i stedet. Snakken går på alt mellem himmel og jord, og det er en hyggelig tid på værelset.

19.30: Vi har fri resten af aftenen. Aktivitetsvagten har i aften lavet høvdingebold i vandrehallen, men jeg er ikke den sporty type, så i stedet sætter jeg mig ind på lærerværelset, og spiller ”Jungle speed”. Der er folk i foyeren, der snakker, spiller pool og spiser slik. Gamer-zone er nærmest forvandlet til en Counter Strike krigszone, og i drengenes fællesrum er der nogen, der ser en eller anden film om robotter og biler… Jeg går rundt på nogen af værelserne i løbet af aftenen, og ender op på værelse 27, hvor jeg ligger og snakker med Ida. Aftenen kan jeg bruge på lige det jeg er i humør til, og der sker altid en masse forskelligt rundt omkring på skolen.

22.00: Jeg skal være på min gang, så jeg bliver liggende på værelse 27, og efterhånden kommer der flere til selskabet. Mine aftener går som regel med grin og snak med mine veninder!

22.30: Jeg skal ind på mit værelse, så jeg bliver smidt ud af 27 af aftenvagten. Lidt efter kommer vagten forbi mit værelse, og siger godnat til mine rumboer og mig.

22.45: Der skal være ro over rudehøj, så vi børster tænder og kravler under dynerne. Vi ligger som regel og snakker dagen igennem før vi ligger os til at sove. Nattevagten, Hasle, kommer forbi og beder os slukke lyset, og synger godnat sang for os(det har han rent faktisk gjort, han er en hyggelig fætter!). Da han er gået fortsætter snakken lidt, før der endeligt er ro over værelse 37…