Kristen efterskole i Jylland med fokus på respekt og accept - Læs her

En kristen efterskole - dit nye hjem?

Rudehøj er en efterskole, der lægger meget vægt på at være mere end bare en skole. Det er et hjem og et fællesskab på samme tid. Vi er en kristen efterskole, hvor respekt og accept er naturlige rammer og værdier.

At tage på efterskole i de sidste år af ens skoletid er for mange en stor omvæltning. Det tager vi hånd om ved at tilbyde en dagligdag, der er præget af positive udfordringer, både faglige og sociale. På vores efterskole er hverdagen et sammenspil mellem undervisning og fritid, som året igennem krydres med spændende ekskursioner, fester, musicals og anderledes uger, hvor undervisningen er brudt op i temaer. Vi tager på skitur i Norge og diskuterer eksempelvis i påsken, hvad højtiden betyder for os - det synes vi er vigtigt, uanset om du ser dig selv som kristen eller ej.

Sådan er vi en kristen efterskole

At være en kristen efterskole for os, betyder ikke, at vi alle skal være ens, tro på det samme, eller at der ikke er plads til alle.

Det er vigtigt for os, som kristen efterskole, at eleverne på Rudehøj får muligheden for at lære Gud at kende, som et godt fundament for livet.

Det er også grunden til at, vi gerne vil udleve kristendommen på en ganske naturlig måde - og vise, at det at tro på Gud er et tilbud - ganske frit for den enkelte.
Men, vi vil dog også opmuntre eleverne med, at vi tror Gud er tilstede og gerne vil hjælpe dem med det, der måtte være svært.
Og, så vil vi gøre det så relevant og anvendeligt som muligt, når vi fortæller vores elever om Gud.

I hverdagen betyder det, helt lavpraktisk, at vi til vores morgensamling beder sammen, at vi synger sammen - og på den måde lade Gud præge hverdagens rutiner. Vi takker også for maden før hvert måltid - enten med en sang eller en bøn.

Og så oplever vi, at vi, som kristen efterskole, bliver nødt til at løse konflikter med både forståelse, men også vores stærkeste våben: Tilgivelse. 

Har du spørgsmål til, hvad det ellers betyder at være kristen efterskole?

Så er du altid meget velkommen til at kontakte os. Du kan skrive til os på info(at)rudehoj.dk, eller ringe til os på 87800606. Du har selvfølgelig også kigge forbi Odder, få en rundtur, en kop kaffe og en snak - det elsker vi nemlig!

I menuen til venstre kan du læse meget mere om, hvem vi er på Rudehøj Efterskole. Du kan blive introduceret til vores stab, møde bestyrelsen, samt læse i vores værdigrundlag, hvad det betyder for os, at vi er en kristen efterskole.