Idrætsefterskole i midtjylland med fuld fokus på sport, motion og leg

Idræt

På Rudehøj elsker vi sport!

I dit skoleskema står der hele skoleåret idræt to lektioner om ugen. Det er det obligatoriske, som du kan komme til prøve i, når skoleåret slutter.

I den obligatoriske idrætsundervisning, vil du opleve idrættens alsidighed lige fra legebetonede aktiviteter og boldspil til målrettet fysisk træning.

Vi bevæger os rundt i idrættens store verden ved at arbejde i forløb af to ugers varighed. Det betyder, at vi lærer om, og afprøver, rigtig mange forskellige boldspil, vandaktiviteter, lege, fitnessforløb og adventureprægede aktiviteter. Der vil være både teori og praksis, og målet er at forene den teoretiske del i den praktiske aktivitet i undervisningen.

Men, der er mulighed for meget mere sport på Rudehøj med de forskellige valgfag vi har. Læs mere om fagene nedenfor. 

 

Har du lyst til lidt af det hele?

Hvis du også syntes at Musikvalgfag og kreative valgfag er spændende, kan du sagtens vælge forskellige typer valgfag.

Idrætsvalgfag

Volleyball - Pige/Drenge

Kender du spillet, eller vil lære det? Volley er et sjovt og fantastisk boldspil, som vi går meget op i på Rudehøj Efterskole.

Faget er kønsopdelt, men en gang i ugen spiller både piger og drenge på samme tidspunkter, og den anden gang i ugen er træningstiderne separat for kønnene. I perioder vil undervisningen også̊ foregå̊ samlet. Undervisningen indeholder tekniske, taktiske og sjove øvelser, og der er gode muligheder for, at du kommer til at opleve glæden ved spillet og gøre fremskridt. Der stilles ikke på forhånd krav til dine evner. Glæden, kampen, konkurrencen og legen er vigtige elementer i volleyball.

Der arrangeres turneringer og stævner i løbet af året, hvor både piger og drenge deltager. De turneringer, vi fast deltager i er Efterskoleligaen, Østjysk mesterskab (ØM) i foråret, og Karis-maj, som er et stort stævne mellem ni efterskoler fra hele landet, som ligger i maj. Her ud over har vi et godt samarbejde med vores nabo-efterskoler, hvor vi flere gange i løbet af året mødes og spiller mod hinanden.

Springgymnastik

Dette valgfag er for dig, der elsker springgymnastik. Det er ligegyldigt, om du springer dobbelt roterende spring eller lige har fået styr på din kolbøtte. I dette valgfag behøver du ikke at have erfaring med springgymnastikken fra tidligere, bare du har lyst til og mod på at udfordre dig selv. Er du øvet gymnast, vil dette valgfag være stedet, hvor du kan fastholde niveau og udvikle dig teknisk. Her vil der være stort fokus på din personlige udvikling af egne spring.

Vi vil særligt fokusere på banespring, trampet (MÅSKE) og elementer af rytmiske serier. Vi skal selvfølgelig også lave en opvisning, hvor vi viser, hvad vi har lært.
Vigtigst af alt, så skal vi have det rigtig sjovt!

Pige– og drengefodbold

Er du ny eller har du spillet i mange år. Det er ligegyldigt, for der er plads til dig.

Hvis du brænder for at forbedre dine tekniske færdigheder, og du synes, at glæden, lysten og passionen ved fodbolden som legetøj er det, der inspirerer dig, så et dette valgfag lige dig. Vi tager udgangspunkt i de individuelle tekniske færdigheder hos alle, og vi vil i fællesskab finde udviklingsområder for den enkelte spiller.

Vi vil i løbet af skoleåret bruge tid på skudtræning, små øvelser, taktik og andet. Alt sammen vil fremme spilforståelsen og gøre dig til en bedre spiller.

Vi deltager i turneringer både udendørs og indendørs og både for drengene og pigerne. Af turneringer, vi fast deltager i kan nævnes; Østjysk mesterskab (ØM) udendørs i efteråret, ØM indendørs i vinteren, Karis-maj som er et stort stævne mellem otte efterskoler fra hele landet, som ligger i maj, samt forskellige lokale turneringer heriblandt Gylling cup med de omkringliggende skoler og foreninger.

Håndbold

Håndbold er for både drenge og piger. Undervisningen har både et legende, konkurrerende og fordybende fokus, og opvarmning, øvelser og kamp vil altid kendetegne enhver håndboldtræning. I træningen vil vi fokusere på skudteknikker, finter, forsvars- og angrebsspil, taktik og fysisk træning. Og så skal det selvfølgelig også bare være sjovt.

Vi deltager endvidere i en efterskoleturnering i løbet af vinteren. Alle der har lyst kan være med, og det kræver ikke, at du har spillet tidligere.

Mountainbike (MTB)

Mountainbike er for dig som elsker at være ude i al slags vejr, nyder at sidde på en cykel og udfordre dig selv i skov og terræn. Med valgfaget MTB følger masser af timer på en fed cykel, og undervisningen bliver en god blanding af teknisk træning og så bare ud og give den gas og have det sjovt.
MTB-kørsel er en fed måde at træne sin kondition og udholdenhed på, og du kan få stor indflydelse på tilrettelægningen af turene.
MTB er både for dig, der er helt nybegynder og dig, der har erfaring. Udfordringerne og oplevelserne ligger lige uden for døren. Når du vælger valgfaget MTB, er det også dig sammen med resten af holdet og læreren, der står for rengøring af cykler efter brug samt smøring af div. dele.

Praktisk:
Der er kun plads til 9-10 elever på holdet, i tilfælde af større interesse trækker vi lod om pladserne.
Du skal selv medbringe en cykelhjelm til eget brug i timerne.

Dans

Kan du li’ at bevæge dig til fed musik? Og har du lyst til at lære nye trin og være med i store koreografier? Så skal du vælge valgfaget dans.

Dansevalgfaget er både for de erfarne dansere, og dem der bare er nysgerrige. Her arbejder vi både med basistrin, små færdige serier og større koreografiske projekter. Du kommer også til at skabe dine egne danse og koreografier i samarbejde med de andre på holdet. Gennem valgfaget får du større kropskontrol og mere sikkerhed i dine bevægelser, både på og udenfor dansegulvet. Er der et bestemt trin du altid gerne har ville kunne, er det også en mulighed for at opnå det her på valgfaget dans. Du kan regne med god energi og et godt dansefællesskab.

Fitness for piger

Vil du blive stærkere og forbedre din kondition, skal du vælge fitness for piger.
Vi vil træne i træningsmaskiner, træne med vægtstænger og løse vægte, bruge elastikker, kettlebells og TRX. Du vil lære nye øvelser og finpudse din teknik, så du mindsker risikoen for skader. Har du konkrete skader, får du vejledning i specifik hensynstagende træning.

Fitness for drenge

Vil du blive stærkere og forbedre din kondition, skal du vælge fitness for drenge. Vi vil træne i træningsmaskiner, træne med vægtstænger og løse vægte, bruge elastikker, kettlebells og TRX. Du vil lære nye øvelser og finpudse din teknik, så du mindsker risikoen for skader. Det er for alle ligegyldigt træningsniveau!

Badminton

Badminton er både for dig, der er nybegynder og erfaren. Der vil blive arbejdet med spillets mange tekniske færdigheder, spilopbygning og taktiske momenter. Undervisningen bliver en god blanding af lege relaterende til spillet, øvelser og så en masse tid til at spille spillet. Man kan på Rudehøj vælge badminton en eller to gange om ugen, og vi deltager også i forskellige turneringer, heriblandt Østjysk mesterskab, i løbet af året.