Idrætsefterskole i midtjylland med fuld fokus på sport, motion og leg

Idræt

floorball-paa-idraetsprofil

På Rudehøj elsker vi sport!

I dit skoleskema står der hele skoleåret idræt to lektioner om ugen. Det er det obligatoriske, som du kan komme til prøve i, når skoleåret slutter.

I den obligatoriske idrætsundervisninge, vil du opleve idrættens alsidighed lige fra legebetonede aktiviteter og boldspil til målrettet fysisk træning.

Vi bevæger os rundt i idrættens store verden ved at arbejde i forløb af to ugers varighed. Det betyder, at vi lærer om, og afprøver, rigtig mange forskellige boldspil, vandaktiviteter, lege, fitnessforløb og adventureprægede aktiviteter. Der vil være både teori og praksis, og målet er at forene den teoretiske del i den praktiske aktivitet i undervisningen.

Men, der er mulighed for meget mere sport på Rudehøj. Med idrætsprofilen.

Idrætsprofilen på Rudehøj

Idrætsprofilen er for dig, der elsker at være aktiv og gerne vil bruge en masse tid i hallen og ude samt arbejde med din grundform. Hvis du bliver en del af idrætsprofilen på Rudehøj, har du et år med en masse gode og spændende oplevelser i vente. Idrætsprofilen bliver du en del af, hvis du vælger volleyball A eller fodbold A, og hermed binder du dig også til minimum to idrætsvalgfag i ugen. Idrætsprofilfagene vælger du for et helt år.

Vi tager også ud af huset og får oplevelser sammen til diverse sportslige arrangementer, tager ind og ser AGF-kampe mm, og ellers kan du læse under hvert idrætsfag, hvad du får med i pakken.

Du er en del af Idrætsprofilen, når du vælger enten 2 gange volley eller 2 gange fodbold for et helt år.

 

Har du lyst til lidt af det hele?

Hvis du også syntes at der er Musik-valgfag og Creative-valgfag som er spændende, kan du mixe fra de forskellige profiler.


Idrætsfag


Volleyball - pige/drenge

Kender du spillet, eller vil lære det?
Volley er et sjovt og fantastisk boldspil, som vi går meget op i på Rudehøj Efterskole.

Faget er kønsopdelt, men både piger og drenge spiller på samme tidspunkter, og i perioder vil undervisningen også foregå samlet. Undervisningen indeholder tekniske, taktiske og sjove øvelser, og der er gode muligheder for, at du kommer til at opleve glæden ved spillet og gøre fremskridt. Der stilles ikke på forhånd krav til dine evner. Glæden, kampen, konkurrencen og legen er vigtige elementer i volleyball.

Der arrangeres turneringer og stævner i løbet af året, hvor både piger og drenge deltager. De turneringer, vi fast træner frem imod, er Østjysk mesterskab (ØM) i foråret, og Karis-maj, som er et stort stævne mellem ni efterskoler fra hele landet, som ligger i maj. Her ud over har vi et godt samarbejde med vores nabo-efterskoler, hvor vi flere gange i løbet af året mødes og spiller mod hinanden.

Volleyball A er et helårsfag, og hvis du vælger volley A, skal du også have volley B. Volley B kan vælges uden volley A og er kun halvårligt.


Spring– og rytmegymnastik

Dette valgfag er for dig, der elsker springgymnastik. Det er ligegyldigt, om du springer dobbelt roterende spring eller lige har fået styr på din kolbøtte. I dette valgfag behøver du ikke at have erfaring med springgymnastikken fra tidligere, bare du har lyst til og mod på at udfordre dig selv. Er du øvet gymnast, vil dette valgfag være stedet, hvor du kan fastholde niveau og udvikle dig tekninsk. Her vil der være stort fokus på din personlige udvikling af egne spring.

Vi vil særligt fokusere på banespring, trampet (MÅSKE) og elementer af rytmiske serier. Vi skal selvfølgelig også lave en opvisning, hvor vi viser, hvad vi har lært.
Vigtist af alt, så skal vi have det rigtig sjovt!


Pige– og drengefodbold

Er du ny eller har du spillet i mange år. Det er ligegyldigt, for der er plads til dig.

Hvis du brænder for at forbedre dine tekniske færdigheder, og du synes, at glæden, lysten og passionen ved fodbolden som legetøj er det, der inspirerer dig, så et dette valgfag lige dig. Vi tager udgangspunkt i de individuelle tekniske færdigheder hos alle, og vi vil i fællesskab finde udviklingsområder for den enkelte spiller.

Vi vil i løbet af skoleåret bruge tid på skudtræning, små øvelser, taktik og andet. Alt sammen vil fremme spilforståelsen og gøre dig til en bedre spiller.

Vi deltager i turneringer både udendørs og indendørs og både for drengene og pigerne. Af turneringer, vi fast deltager i kan nævnes; Østjysk mesterskab (ØM) udendørs i efteråret, ØM indendørs i vinteren, Karis-maj som er et stort stævne mellem otte efterskoler fra hele landet, som ligger i maj, samt forskellige lokale turneringer heriblandt Gylling cup med de omkringliggende skoler og foreninger.

Der er træning to gange om ugen (pigefodbold kun én gang), hvis du vælger både fodbold A og B.
Vælger du fodbold A, skal du også have fodbold B. Fodbold B kan vælges uden fodbold A og er kun halvårligt.


eSport

På Rudehøj har eSport fokus på socialt samvær og høj konkurrence.

Vi elsker at vinde, men går ikke på kompromis med vores værdier. Der skal være plads til alle og når vi spiller skal det være med respekt for den enkelte. Vi tilbyder eSport for alle, for dem der lige er startet og for dem der har spillet computer i flere tusind timer. Der er to muligheder.

1) eSport lol
Hvis du er vild med League of Legends, så er eSport lol lige noget for dig. Her er både plads til høj konkurrence og hygge med vennerne.

2) eSport freeplay
Hvis du er frisk på socialt computerspil, så er eSport freeplay lige noget for dig! Her spiller vi for sjov og forskellige spil fra gang til gang.


Håndbold

Håndbold er for både drenge og piger. Undervisningen har både et legende, konkurrerende og fordybende fokus, og opvarmning, øvelser og kamp vil altid kendetegne enhver håndboldtræning. I træningen vil vi fokusere på skudteknikker, finter, forsvars- og angrebsspil, taktik og fysisk træning. Og så skal det selvfølgelig også bare være sjovt.

Vi deltager endvidere i en efterskoleturnering i løbet af vinteren. Alle der har lyst kan være med, og det kræver ikke, at du har spillet tidligere.


Mountainbike (MTB)

Mountainbike er for dig som elsker at være ude i al slags vejr, nyder at sidde på en cykel og udfordre dig selv i skov og terræn. Med valgfaget MTB følger masser af timer på en fed cykel, og undervisningen bliver en god blanding af teknisk træning og så bare ud og give den gas og have det sjovt.
MTB-kørsel er en fed måde at træne sin kondition og udholdenhed på, og du kan få stor indflydelse på tilrettelægningen af turene.

MTB er både for dig, der er helt nybegynder og dig, der har erfaring. Udfordringerne og oplevelserne ligger lige uden for døren…

Når du vælger valgfaget MTB, er det også dig sammen med resten af holdet og læreren, der står for rengøring af cykler efter brug samt smøring af div. dele.

Praktisk:
Der er kun plads til 9-10 elever på holdet, i tilfælde af større interesse trækker vi lod om pladserne.
Du skal selv medbringe en cykelhjelm til eget brug i timerne.


Løb

Løb er for alle - både drenge og piger. Nybegyndere eller erfarne løbere. Èn gang om ugen mødes vi, løber og planlægger eventuelle træningsprogrammer.

Vil du gerne dyrke motion, men har svært ved at starte et sted? Så er løb er et godt sted at starte. Det tager udgangspunkt i din motivation for at vælge faget, og hvilke mål du kunne have med det.

Har du lyst til at kunne løbe 5 kilometer, måske 10 kilometer eller et halvmaraton? Undervisningen tager udgangspunkt lige dér, hvor du befinder dig konditionsmæssigt. Vi lange og korte ture, løber intervaller, prøver øvelser af og fastsætter mål, som vi løbende evaluerer. Det vigtigste er, at du bliver udfordret ud fra dit udgangspunkt.


Dans

Kan du li’ at bevæge dig til fed musik? Og har du lyst til at lære nye trin og være med i store koreografier? Så skal du vælge valgfaget dans.

Dansevalgfaget er både for de erfarne dansere, og dem der bare er nysgerrige. Her arbejder vi både med basistrin, små færdige serier og større koreografiske projekter. Du kommer også til at skabe dine egne danse og koreografier i samarbejde med de andre på holdet. Gennem valgfaget får du større kropskontrol og mere sikkerhed i dine bevægelser, både på og udenfor dansegulvet. Er der et bestemt trin du altid gerne har ville kunne, er det også en mulighed for at opnå det her på valgfaget dans. Du kan regne med god energi og et godt dansefællesskab.


Friluftsliv

Har du lyst til at opleve naturens forskellige årstider og vejrtyper, lave spændende og udfordrende aktiviteter? Så er friluftsliv noget for dig.

Friluftsliv kan indeholde mange forskellige ting, og give dig både et sug i maven, det nærværende fællesskab, og muligheden for at du kan røre dig og være aktiv. Vi laver ting så som; klatring, lære at sejle havkajak, snorkle, lave bål og mad over bål, vinterbadning, lave svedhytter, bygge med rafter, overnatning i det fri, udnytte naturens ressourcer osv.

Samarbejde og respekt vil være nogle af nøglebegreberne, og du vil blive udfordret til at være en god kammerat og udvikle dig personligt. Du skal være motiveret og klar på at cykle f.eks. til stranden ca. 7 km fra skolen.

Friluftliv en den gode kombination af action, fællesskab og oplevelser i naturen.


Fitness for piger

Vil du blive stærkere og forbedre din kondition, skal du vælge fitness for piger.
Vi vil træne i træningsmaskiner, træne med vægtstænger og løse vægte, bruge elastikker, kettlebells og TRX. Du vil lære nye øvelser og finpudse din teknik, så du mindsker risikoen for skader. Har du konkrete skader, får du vejledning i specifik hensynstagende træning.


Fitness for drenge

Vil du blive stærkere og forbedre din kondition, skal du vælge fitness for drenge.
Vi vil træne i træningsmaskiner, træne med vægtstænger og løse vægte, bruge elastikker, kettlebells og TRX. Du vil lære nye øvelser og finpudse din teknik, så du mindsker risikoen for skader.
Det er for alle ligegyldigt træningsniveau!


Badminton

Badminton er både for dig, der er nybegynder og erfaren.
Der vil blive arbejdet med spillets mange tekniske færdigheder, spilopbygning og taktiske momenter. Undervisningen bliver en god blanding af lege relaterende til spillet, øvelser og så en masse tid til at spille spillet.
Man kan på Rudehøj vælge badminton en eller to gange om ugen, og vi deltager også i forskellige turneringer, heriblandt Østjysk mesterskab, i løbet af året.