Efterskole 9. klasse → Tag på en sjov 9. klasse efterskole i Jylland

Efterskole 9. klasse

9. klasse er jo folkeskolens sidste obligatoriske år - og det er året, hvor man nu endeligt ser frem mod sommerens prøver. Og sådan er det også på Rudehøj.

På Rudehøj har vi, som udgangspunkt, to 9. klasser. Men, i mange af hverdagens ting kommer vi alligevel til at arbejde godt sammen. Vi rejser også sammen i foråret.

Overvejer du at skulle på efterskole i 9. klasse, så er du velkommen til at kontakte os for mere info. Du er også meget velkommen til at komme forbi efterskolen, få en rundvisning og en kold cola. Så er det nok også nemmere at få et indtryk af stedet.

Du kan også se folderen om vores undervisningstilbud her.

Folkeskolens prøver

Efterskolens 9. klasser på Rudehøj er, skolemæssigt, meget lig alle andre 9. klasser. Vi arbejder frem mod sommerens prøver ud fra Ministeriets krav, og søger at gøre alle vores elever klar til prøverne på bedst mulig måde.

Fagene er de samme, som du kender fra andre steder, og på Rudehøj er der også både faste prøver og udtræksprøver.

Du kan læse mere om vores fag her.

Undervisningen i 9. klasse på efterskole

I 9. klasse kører vi med niveaudelt undervisning i fagene dansk, matematik og engelsk. Det betyder helt praktisk, at vi i starten af året screener alle elever, og efter en samtale med hver enkelt elev, inddeles alle eleverne så på flere forskellige niveauer.

Vi arbejder med niveaudelt undervisning fordi vi oplever, at det giver super god mening for både elever og lærere. Hvis du har et fag du er særligt udfordret i, så har du nu muligheden for at få den støtte og hjælp du har brug for.
Samtidigt er det nemmere at udfordre de elever, som har særlig let ved et givent fag - så også de oplever at undervisningen er interessant og er med til at rykke dem fagligt.

De hold, hvor eleverne med de største udfordringer er samlet, vil desuden også være noget mindre, rent antalsmæssigt. Det er grundet vores erfaring om, at det kan være godt med mindre hold for hurtigere at skabe tryghed for den enkelte elev, men også fordi der så, gennemsnitlig, er mere lærertid til hjælp og enkeltmands-forklaring pr. elev.

Årgangsrejse

På Rudehøj Efterskole har vi også årgangsrejse for 9. klasse.

Vi ved, at det er hyggeligt at rejse, og at det gør noget for fællesskabet. Og, da vi i vores 9. klasser arbejder meget sammen - både i den niveaudelte undervisning og uden for de timer, så synes vi det er oplagt at have en tur sammen, som 9. klasse.

Samtidigt giver det at rejse, også muligheden for at få noget faglighed ind i undervisningen, som ellers ikke måtte være helt så nem. Der er bare forskel på at læse om 2. verdenskrig og jødeforfølgelsen og så at stå i Auschwitz og høre et foredrag. Det er en kæmpe værdi for os, når vi rejser sammen i 9. klasse - at det kan bruges direkte i vores undervisning, og gerne til sommerens prøver også.

De seneste år har vi haft stor succes med at være i Berlin.

Masser af valgfag

Selvom man i 9. klasse på efterskole har mange skolelektioner om ugen, så er der heldigvis også tid til at fordybe sig i noget af det man ikke skal til prøve i til sommer.

På Rudehøj Efterskole har vi masser af tilbud til aktivitet om eftermiddagen. Særligt er vi vilde med både sport og musik, og derfor har vi nogle helt særlige tilbud til de elever, der måtte have netop de interesser. Du kan læse mere om vores idrætsprofil og vores musikprofil her.