Vi elsker musik - Læs om en fed musikoplevelse vi havde på skolen

Et aftryk for livet

Dagen var d. 24. maj 2012 og af sted fra Rudehøjs parkeringsplads trillede en minibus og Jakob Hørnings Volkswagen af sted, fyldt med spændte musikelever fra Rudehøj. Bilerne var tæt pakkede og humøret var højt. Af sted kørte vi mod Nordjylland, mere præcist Bælum, for at deltage i Aftryk Festivalen med deltagelse af 19 forskellige efterskoler og ungdomsskoler. Med i bilen var udstyret pakket, for to af eleverne, Benjamin Byg og Jakob Kjærside med band skulle spille hver deres egne selvskrevne sange foran de godt 2000 efterskoleelever.

Turen op nord på var lang og vi fik kørt en del omveje, ”men vi fik da set noget flot landskab”, var Jakob Kjærsides undskyld for at lede bilen den forkerte vej. Da vi ankom, kunne musikken og stemningen tydeligt mærkes i den lille by. Proppet ud over det sædvanlige og flere indbyggere kom da ud og kiggede på de ”mange” biler og busser, der indtog byen.

Frokosten blev spist på en græsplæne midt i solen, da den var allervarmest. Skolens køkkendamer havde sendt ris og kyllingesovs med og dertil boller og mormor-småkager. Tak til de søde køkkenbabes.

Klar og tændte som vi var, pakkede vi derfor hurtigt sammen og fulgte lyden af høj musik og jublende publikum og endte midt i festivalens hjerte. Græsplænen var fyldt med elever og festival stemningen var fantastisk. Vi slog os ned midt i det hele med tæpper, solcreme og solbriller, klar til at høre noget godt musik.

Dagen bød på mange gode indslag, nogen bedre end andre, men stemningen, de glade mennesker, fællesskabet, solen og hyggen var helt i top. Endnu bedre blev det dog da først Jakob Kjærside og band indtog scenen og senere Benjamin Byg. De resterende stolte rudehøjere indtog de forreste rækker og stod klar med både kameraer og mobiltelefoner og selvfølgelig klar til at bakke vores venner op med råb og klapsalver. Vores Rudehøj musikere tog Aftryk festivalen med en storm, og de var klart vores egne favoritter.

Efter mange timer i den brændende sol, blev vi omkring 6-tiden godt sultne, og aftensmaden indtog vi et sted med lidt mere skygge et stykke væk fra festivalens centrum. Menuen stod på grillede pølser, med køkkenets franskbrød og en ordentlig omgang ketchup dertil.

Dagens højdepunkt, som vi havde glædet os enormt meget til hjemmefra, var den afsluttende koncert med det kendte danske rockband, Reptile Youth. De indtog scenen med jubel, råb og dans fra publikum og tilskuerpladserne oppe foran, blev totalt fyldt ud. Musikken var enormt fed og vi dansede, svedte, hoppede og skreg. En del kom også op og crowdsurfede inklusiv forsangeren i bandet og nogle af rudehøjerne. Det var uforglemmeligt og helt vildt fedt.

Efter koncerten kl. ca. 23.00 var benene smadret, hovedet dunkede og kinderne var røde, men vi var alle, elever som lærere oppe at køre over bandets præsentation, men også klar til at vende snuden mod Odder, eller det vil sige McDonald’s på Randersvej i Aarhus skulle lige besøges først, som Smalbro og Helene havde lovet. Så godt smadret, trætte(og nogle overglade), bestilte vi is, burger, cola og hvad kroppen ellers havde brug for.

Bag os lå en fantastisk, men også lang dag, og den sluttede af med at flere elever smilende sagde: ”Tak for en mega god dag, det har været viiildt fedt!” for derefter at gå op i den velkendte seng og få sig en god nats velfortjent søvn.