Første skoledag er altid og fyldt med glæde og en masse spænding

Første skoledag

Slut på første skoledag

Klokken er nu blevet mange, og stilheden sænker sig roligt over Rudehøj. Vi har alle haft en lang dag med mange nye indtryk. 107 elever er flyttet ind på Rude Havvej 11, og det virker til at de er glade for at være lige præcis her.

Vi har haft en lang dag, med ankomst fra kl. 13, hvor den ene bil efter den anden trillede ind på parkeringspladsen og forventningsfyldte elever og forældre trådte ud, hvorefter de blev budt velkommen og fik overrakt nøglerne til deres nye hjem, i hvert fald i det næste års tid. Alle blev mødt af deres familiegruppelærer, som kort introducerede dem til hverdagen, værelset og i første omgang – resten af dagen... Med 89 elever i huset, så tager den procedure noget tid, men det er bare så rart lige at få set alle, så det nyder vi nu.

Udover alt flytteriet, så blev der også tid til vores første samling med hele flokken (og deres medbragte familier). Der blev sunget og smilet, holdt taler og budt velkommen, og så måtte lærerne også lige et smut på scenen, hvor de, efter bedste evne, sang et velment velkommen til alle de nye elever. Før forældre og søskende blev sendt hjem igen var der lige tid til at spise lidt aftensmad sammen – mad er jo altid godt.

Da den sidste familie var trillet ud af parkeringspladsen, var det blevet tid til at afholde stilletime, eller lektietid. I dag var lektien udelukkende at få sagt pænt hej til sin nye værelseskammerat og få pakket det sidste ud af kufferten. Imens kunne lærerne så nyde stilheden på resten af skolen til at gøre det hele rent, og rydde op efter en lang dag.

Klokken blev halv otte og det var tid til at samles igen. Det nye hold elever fik sneget sig ud fra værelserne og hele vejen op til auditoriet, hvor det nu var tid til at finde sin plads, og så var der ellers gang i snakken igen. Lidt mere velkomst blev det til, inden vi skiltes fra hinanden, og gik på tur i familiegrupperne. En kort tur rundt på skolen, hvor også de mørkeste afkroge blev vist frem, mens der blev snakket og knyttet bånd med både elever og lærer. Endeligt sluttede gåturen med, at gruppen blev foreviget, og disse billeder kan bl.a. ses på facebook.

Vi er i gang, og det er fantastisk. Endelig er der liv på skolen igen, og med en masse søde, glade og forventningsfulde elever, så kan det kun blive et godt år. Vi glæder os!