Familiegrupper er et vigtigt element på Rudehøj Efterskole

Familiegrupper

Familiegruppen er et af de steder, hvor du kan opleve det "lille rum", da en familiegruppe normalt består af 8-10 personer. Hver elev er tilknyttet en lærer, som er særligt opmærksom på dig og gerne vil arbejde på, at du oplever opholdet bedst muligt. Familiegruppen er tænkt som det, at vi er brødre og søstre, og det er vigtigt at man mildner spændinger mellem eleverne, og både elever og lærer minder hinanden om at de har et ansvar overfor hinanden.

Din familiegruppe er en vigtig base. I gør rent og drikker kaffe sammen én gang om ugen og taler om livet på skolen. Man sidder i øvrigt sammen, når måltiderne indtages. I har mulighed for at lave forskellige aktiviteter sammen, fx. besøg hos familielæreren eller en tur ud at bowle, eller spille lasergame. Det er op til hver enkelt gruppe at blive enige om hvilke aktiviteter der er på tapetet.

Vi vil gerne arbejde på, at du ser og oplever medarbejderne som medspillere i dit liv. Vi ønsker ikke at være nogle uforståelige autoriteter, men vi ønsker, at du opfatter os som mennesker, der gerne vil lære dig at kende. Vi vil gerne sammen med dig arbejde på, at Rudehøj Efterskole bliver din skole - et sted, hvor du trives og udvikler dig. Vi ønsker, at skolen skal fungere som et hjem, hvor den enkelte møder tillid, tryghed, krav, udfordringer og oplevelser.