Efterskole med programmering, kreative, sjove og lærerige valgfag

Creative

Creative er til dig der elsker at lade kreativiteten få frit løb. Måske elsker du at skabe med dine hænder, eller måske ser du fantastisk kunst for dig, så du bare må kreere.

Det er også for dig som elsker at fordybe dig i en bibeltekst eller en mad opskrift.

Har du lyst til lidt af det hele?

Hvis du også syntes at der er Idræts-valgfag og Musik-valgfag som er spændende, kan du mixe fra de forskellige profiler.


Creative fag


Håndarbejde

Kan du lide at sy, eller har du lyst til at lære det?
- Så er håndarbejde noget for dig!

Vi skal sy, lave stoftryk, strikke, hækle, filte, brodere og i det hele taget lege med stof og alle de teknikker man kan bruge til at skabe og forme stof og tøj med.

Måske kan du reparere eller lave dit gamle tøj om til noget fedt, eller du kan lære at lave et par vanter af uld, måske endda sy din egen gallakjole… mulighederne er mange og kun fantasien sætter grænser.

Du behøver ikke kunne noget på forhånd, du skal bare have lyst til at kaste dig ud i det og lære nyt.


Glas og keramik

Kan du lide at lege med ler? Eller har du lyst til at prøve kræfter med glaskunst?

Dette valgfag er for dig, der synes det er sjovt at arbejde med ler og glas, eller som bare gerne vil prøve det af.

Vi skal lave alt muligt i keramik fx flotte masker eller din helt egen kop eller noget tredje, hvor vi prøver forskellige teknikker af. Du vil lære at skære i glas og at farve det med pulvere og at sætte former og farver sammen.

Faget kræver ikke nogen kunnen på forhånd, men er for dig, der kan lide at bruge dine hænder, og som har lyst til at skabe.


Krea

Krea er faget for dig, som elsker at være kreativ og eksperimentere med forskellige materialer og udtryk.

Der er vægt på at du selv skal gøre dig erfaringer i faget og eksperimentere med det, du arbejder med.

Vi vil af og til krydre timerne med lidt teori og historie indenfor kunst, når det passer til det, vi skal arbejde med.

Krea er for dig, der finder energi og glæde ved at afprøve forskellige materialer og teknikker, og vi vil gerne give rum for, at du kan få afløb for alle dine gode ideer. Vi arbejder derfor hen over året med mange forskellige ting, og her har du som elev også indflydelse på årsplanen.

Man behøver ikke have nogen kunnen på forhånd for at deltage i krea, men det et absolut must at du går til faget med initiativ og godt engagement.


Animation og design

Kun ½ år fra januar

Animation og design er for dig der godt kunne tænke sig, at arbejde kreativt med grafiske designs i Adobe Illustrator og After Effects.

Vi kommer til at starte helt fra bunden og arbejde igennem mange forskellige designs og animationer i løbet af året. Der bliver plads til at arbejde på egne og fælles projekter og det vigtigste er, at du har lyst til at udfordre dig selv og din kreativitet.

Hvis du har lyst til at smage på livet som grafisk designer, så er Animation og Design noget for dig.


Kok amok

Kok amok er for dig som elsker at lave mad.

Det er for alle selv de mest erfarende i et køkken, og dem der gerne vil lærer at lave mad. Vi kommer til at lærer grundlæggende køkken teknikker, og kommer til at arbejde med forskellige råvarer.

Vi tager på en jordomrejse, vi kommer til at arbejde med mad fra forskellige verdensdel, Europa, Asien osv. Vi laver mad, og anretter det så det præsen-terer sig godt.

Så har du en indre kok i dig, eller synes det er spænende at lave mad, så er Kok amok faget for dig.


Gennemlæsning af bibelen

Bibelen, kan man sige, er en form for biografi af Gud. Så hvad er mere oplagt end at læse den, hvis man ønsker at lære Ham bedre at kende?

Bibelen er også meget lang, og dele af den kan virke mærkelige og svære at forstå. Så at skulle læse den hele ser umiddelbart ud som en stor og måske uoverskuelig mundfuld.

I dette valgfag vil vi sammen læse fra den ene ende til den anden og forholde os til de ting, den fortæller os om Gud og om mennesker. Det meste af læsningen vil foregå som lektie i daglige bidder, og i timerne vil vi på forskellige måder forholde os til det læste. Blandt andet vil vi alliere os med The Bible Project, der laver videoer til bedre at kunne overskue bibelen.

Der kommer til at være en del at læse eller lytte til (man kan nemlig også finde bibelen som lydbog), og det giver et fantastisk kendskab til Gud og et stærkt grundlag for troen at vokse ud fra.