Efterskole med programmering, kreative, sjove og lærerige valgfag

Mixprofil og valgfag

MIX-profilen er til dig der ikke ønsker at være en del af musik- eller idrætsprofilen.

MIXprofil er for dig, der har lyst til lidt af det hele. Her kan du vælge blandt næsten alle valgfagene og sammensætte dit skema efter dine mange forskellige interesser. 

Nedenfor kan du læse mere om MIX-valgfagene.

Desuden kan du læse om vores idrætsvalg og musikvalgfag, som du også har mulighed for at vælge nogle af, selvom du ikke har idræt- eller musikprofil.

eSport

Hvis du vil være dygtig til eSport kræver det vedholdenhed, teamånd, empati, teamsamarbejde og forståelse for at succes ikke kommer uden hårdt arbejde. Målet med undervisningen er træning, indførsel i strategier og at være del af en enhed.

Der skal være plads til bredden så nye kan komme til og øvede kan blive endnu bedre.

I skemaet er der mulighed for at deltage i CS:GO-træning med uddannet underviser fra eSport-service.

Hvis du ønsker at deltage i League of Legends, Heroes of The Storm og Overwatch vil underviserne være fra eSport-Odder, og du deltager i træningen på lige vilkår med eSport-Odders medlemmer.

Der er desuden mulighed for eSport FreePlay med egen underviser. Hvis du er frisk på lidt socialt computerspil så er dette valgfag lige noget for dig! Vi spiller for sjov og forskellige spil fra gang til gang. 

Eksotisk mad

I ”Eksotisk mad” laver vi mad fra andre lande. Selvom pizza er mere kendt i Danmark end sushi, har begge fremmede rødder.

Hver gang laver og spiser vi forskellige retter fra et land, du er med til at vælge. Du kommer til at smage på forskellige retter og specialiteter fra forskellige steder i verden.

Vi prøver at spise med pinde, som i Asien, flambere pandekager og lave lækker bananasplit og cheese cake.

I løbet af året besøger vi Bazar West i Århus og får besøg af kok og tjener, der lærer os nogle fif.

Vi snakker om smag og ernæring. Inden vi spiser, anretter vi maden, så den ser godt ud.

Pigetid

Kun ½ år fra august

Her er vi sammen om det at være piger, vi “følges ad”. Vi snakker om både selvværd, venskab, udseende og selvfølgelig drenge. Faget er for dig der gerne vil hygge og samtidig finde ud af mere om dig selv og dem omkring dig. Vi ser film, tager på cafe, fortæller livshistorier og får besøg af en makeup artist. Vi hjælper hinanden med de vigtige svar i pigelivet.

Krea

Krea er faget for dig, som elsker at være kreativ og eksperimentere med forskellige materialer og udtryk Der er vægt på at du selv skal gøre dig erfaringer i faget og eksperimentere med det, du arbejder med. Vi vil af og til krydre timerne med noget teori og historie indenfor kunst, når det passer til det, vi skal arbejde med og når det kan give os ny inspiration og viden.

Krea er for dig, der finder energi og hygge i at afprøve forskellige materialer og teknikker, og vi vil gerne give rum for, at du kan få afløb for alle dine gode ideer. Vi arbejder derfor hen over året med mange forskellige temaer, og her har du som elev også indflydelse på årsplanen.

Man behøver ikke have store tekniske eller kunstneriske færdigheder for at deltage i krea, men det et absolut must at du går til faget med initiativ og godt engagement. Se nogle af projekterne fra dette skoleår på www.re-krea.blogspot.com

Glas og keramik

Dette er faget, hvor du har mulighed for at fokusere at komme i dybden med materialerne glas og ler. Det er for dig, der synes det er sjovt at arbejde med, eller som bare gerne vil prøve det af. Vi skal lave både brugskunst, som fade eller skåle, men vi skal også bruge materialerne til at lave billeder og skulpturer med samt mange andre ting. Vi vil komme til at arbejde med ting, som er meget hurtige at lave, og ting, som kræver en længere proces. Faget kræver ikke nogen kunnen på forhånd, men er for dig, der kan lide at bruge dine hænder til at formgive både det hårde og det bløde materiale, og som har lyst til at skabe.  

Psykologi og filosofi

Kun ½ år fra januar

Som teenager åbner verdenen sig på en ny måde, men det kan være svært at finde svar på livets store og små spørgsmål. Det gør vi sammen i dynamisk undervisning og dialog.

Psykologi betyder læren om sjælen, det indeni, det vi ikke kan se men erfarer i vores hverdag som glæde og konflikter. Filosofi betyder kærlighed til viden.

Faget er for dig der gerne vil lære noget om kommunikation og fællesskab om drenge og pigers forskelle, behov og udvikling.

I undervisningen bliver du klogere på dig selv, de andre og livet.

Video/foto

Kun ½ år fra januar

Har du altid elsket at stå bag et kamera? Drømmer du dig til Hollywoods rampelys og røde løbere? Eller vil du bare gerne blive bedre til at tage gode billeder til familiefesterne? I video/foto arbejder vi med skabelsen af det gode billede eller film i både teori og praksis. Vi starter med basis kamerateknik, genrelære og en introduktion til fortællekunst i billeder, alt sammen med udgangspunkt i konkrete projekter. Du vil blive udfordret, guidet og inspireret, og ALLE kan være med, uanset om du er begynder, eller har mange års erfaring med i fototasken.

Vi arbejder halvdelen af tiden med stillfotos, halvdelen med video, både forarbejde, produktion og efterbehandling.

HangOut

Kan du lide pandekager? Brætspil? 

I HangOut handler det ikke om at skulle kunne en hel masse - i stedet sætter vi timer af til af til at 

hygge og hænge ud med hinanden. Vi skal se film, bage, gå ture - kun fantasien sætter grænser for, hvordan vi bruger disse timer. Indholdet vi afhænge af, hvad du har lyst til at lave og lære.

Kørekort som valgfag

Tag kørekort mens du er på efterskole. De nye kørekortregler giver unge på 16 år og 9 måneder muligheden for at tage kørekort. Er du derfor 16 år og 9 mdr. til marts 2019, har du muligheden for at tage kørekort som et valgfag på Rudehøj Efterskole. Er der 6 tilmeldte opretter vi et hold i samarbejde med Spliid´s Køreskole. Teoriundervisningen vil foregå på efterskolen. Der er egenbetaling på erhvervelse af kørekortet. Rudehøj Efterskole kan tilbyde 10% rabat på ”Spliid-pakken”.  

Spliid-pakken:

·         Teorikursus inkl. gratis materialer
·         16 kørelektioner på vej
·         Manøvrebane
·         Køreteknik/Glatbane                                  13.400 kr. – 10%

·         Ekstra kørelektioner á 45 min.-                      550 kr. - 10%

·         Vogn til køreprøve                                           550 kr.

·         Prøvegebyr                                                     600 kr.

         Dertil kommer 1.hjælpskursus                       550 kr.

Alle priser er inkl. 25% moms.

Køretimer, manøvrebane, glatbane, teoriprøve og køreprøven vi vil så vidt muligt arrangeres udenfor skoletiden. Hvis ikke dette kan lade sig gøre, vil det være lovligt fravær. Målsætningen er at starte kørekortundervisningen i januar 2019.

 

For de interesserede elever, vil der i efteråret blive indbudt til et infomøde for både elever og forældre.