Idrætsefterskole i midtjylland med fuld fokus på sport, motion og leg

Idrætsprofil og valgfag

floorball-paa-idraetsprofil

På Rudehøj elsker vi sport!

I dit skoleskema står der hele skoleåret idræt to lektioner om ugen. Det er det obligatoriske, som du kan komme til prøve i, når skoleåret slutter.

I den obligatoriske idrætsundervisninge, vil du opleve idrættens alsidighed lige fra legebetonede aktiviteter og boldspil til målrettet fysisk træning.

Vi bevæger os rundt i idrættens store verden ved at arbejde i forløb af to ugers varighed. Det betyder, at vi lærer om, og afprøver, rigtig mange forskellige boldspil, vandaktiviteter, lege, fitnessforløb og adventureprægede aktiviteter. Der vil være både teori og praksis, og målet er at forene den teoretiske del i den praktiske aktivitet i undervisningen.

Men, der er mulighed for meget mere sport på Rudehøj. Med idrætsprofilen.

Idrætsprofilen på Rudehøj

Idrætsprofilen er for dig, der elsker at være aktiv og gerne vil bruge en masse tid i hallen og ude samt arbejde med din grundform. Hvis du bliver en del af idrætsprofilen på Rudehøj, har du et år med en masse gode og spændende oplevelser i vente. Idrætsprofilen bliver du en del af, hvis du vælger volleyball A eller fodbold A, og hermed binder du dig også til minimum to idrætsvalgfag i ugen. Idrætsprofilfagene vælger du for et helt år.

Vi tager også ud af huset og får oplevelser sammen til diverse sportslige arrangementer, tager ind og ser AGF-kampe mm, og ellers kan du læse under hvert idrætsfag, hvad du får med i pakken.

Du er en del af Idrætsprofilen, når du vælger enten 2 gange volley eller 2 gange fodbold for et helt år.

 

Volleyball - pige/drenge

Kender du spillet, eller vil lære det?
Volley er et sjovt og fantastisk boldspil.


Faget er kønsopdelt, men både piger og drenge spiller på samme tidspunkter, og i perioder vil undervisningen også foregå samlet. Undervisningen indeholder tekniske, taktiske og sjove øvelser, og der er gode muligheder for, at du kommer til at opleve glæden ved spillet og gøre fremskridt. Der stilles ikke på forhånd krav til dine evner. Glæden, kampen, konkurrencen og legen er vigtige elementer i volleyball.

Der arrangeres turneringer og stævner i løbet af året, hvor både piger og drenge deltager. De turneringer, vi fast træner frem imod, er Østjysk mesterskab (ØM) i det tidlige forår, og Karis-maj, som er et stort stævne mellem otte efterskoler fra hele landet, som ligger i maj. Her ud over har vi et godt samarbejde med vores nabo-efterskoler, hvor vi flere gange i løbet af året mødes og spiller mod hinanden.

Vælger du volleyball A, skal du også have volley B. Volley B kan vælges uden volley A og er kun halvårligt.

Vi spiller selvfølgelig også beachvolley, når årstiden og vejret tillader det. Det minder meget om indendørs volley, men her oplever du også spillet anderledes og i friere omgivelser.

Pige- og drengefodbold

Er du ny eller har du spillet i mange år. Det er ligegyldigt, for der er plads til dig.

Hvis du brænder for at forbedre dine tekniske færdigheder, og du synes, at glæden, lysten og passionen ved fodbolden som legetøj er det, der inspirerer dig, så et dette valgfag lige dig. Vi tager udgangspunkt i de individuelle tekniske færdigheder hos alle, og vi vil i fællesskab finde udviklingsområder for den enkelte spiller.

Vi vil i løbet af skoleåret bruge tid på skudtræning, små øvelser, taktik og andet. Alt sammen vil fremme spilforståelsen og gøre dig til en bedre spiller.

Vi deltager i turneringer både udendørs og indendørs og både for drengene og pigerne. Af turneringer, vi fast deltager i kan nævnes; Østjysk mesterskab (ØM) udendørs i efteråret, ØM indendørs i vinteren, Krais-maj som er et stort stævne mellem otte efterskoler fra hele landet, som ligger i maj, samt forskellige lokale turneringer heriblandt Gylling cup med de omkringliggende skoler og foreninger.

Der er træning to gange om ugen, hvis du vælger både fodbold A og B. 

Vælger du fodbold A, skal du også have fodbold B. Fodbold B kan vælges uden fodbold A og er kun halvårligt.

 

Styrke og kondition

Vil du gerne styrke din krop og holde den i god form under dit efterskoleophold?

Valgfaget tilbyder en pakkeløsning, der fokuserer på din kondition og din kropsstyrke. Vi vil arbejde med cirkeltræning, løb, intervaltræning, tests, interne styrkekonkurrencer og meget andet. Målet er at du oplever, at du får en stærkere krop og en bedre kondition. Styrketræningen skal være med til at forberede din krops betingelser for mere og bedre træning. Undervisningen vil have fokus på både individuel- og holdtræning, hvor du træner med din egen krop og lærer den bedre at kende, samtidigt med at du med styrketræningen kan optimere din kropskontrol og nedsætte skadesfrekvensen.

Friluftsliv

Har du lyst til at opleve naturens forskellige årstider og vejrtyper, lave spændende og udfordrende aktiviteter? Så er friluftsliv noget for dig.

Friluftsliv kan indeholde mange forskellige ting, og give dig både et sug i maven, det nærværende fællesskab, og muligheden for at du kan røre dig og være aktiv. Vi laver ting så som; klatring, lære at sejle havkajak, snorkle, lave bål og mad over bål, vinterbadning, lave svedhytter, bygge med rafter, overnatning i det fri, udnytte naturens ressourcer osv.


Samarbejde og respekt vil være nogle af nøglebegreberne, og du vil blive udfordret til at være en god kammerat og udvikle dig personligt. Du skal være motiveret og klar på at cykle f.eks. til stranden ca. 7 km fra skolen.

     Friluftliv en den gode kombination af action, fællesskab og oplevelser i naturen.

Badminton

Badminton er både for dig, der er nybegynder og erfaren. Der vil blive arbejdet med spillets mange tekniske færdigheder, spilopbygning og taktiske momenter. Undervisningen bliver en god blanding af lege relaterende til spillet, øvelser og så en masse tid til at spille spillet. Man kan på Rudehøj vælge badminton en eller to gange om ugen, og vi deltager også i forskellige turneringer, heriblandt Østjysk mesterskab, i løbet af året.

Håndbold

Håndbold er for både drenge og piger. Undervisningen har både et legende, konkurrerende og fordybende fokus, og opvarmning, øvelser og kamp vil altid kendetegne enhver håndboldtræning. I træningen vil vi fokusere på skudteknikker, finter, forsvars- og angrebsspil, taktik og fysisk træning. Og så skal det selvfølgelig også bare være sjovt.

Vi deltager endvidere i en efterskoleturnering i løbet af vinteren. Alle der har lyst kan være med, og det kræver ikke, at du har spillet tidligere. 

Dans

Kan du li’ at bevæge dig til fed musik? Og har du lyst til at kaste dig ud i dansens forskellige genrer? Så skal du vælge valgfaget dans.

Dansevalgfaget udbyder vi en aften om ugen. Her vil vi arbejde med koreografier og forskellige dansestile. Det betyder, at du både bliver undervist i forskellige dansetrin og færdige serier, men du kommer også til at skabe dine egne danse og koreografier i samarbejde med de andre på holdet. Formålet med dette fag er at bruge din krop til at udtrykke og formidle med. 

Mountainbike (MTB)

Mountainbike er for dig som elsker at være ude i al slags vejr, nyder at sidde på en cykel og udfordre dig selv i skov og terræn. Med valgfaget MTB følger masser af timer på en fed cykel, og undervisningen bliver en god blanding af teknisk træning og så bare ud og give den gas og have det sjovt. MTB-kørsel er en fed måde at træne sin kondition og udholdenhed på, og du kan få stor indflydelse på tilrettelægningen af turene.

MTB er både for dig, der er helt nybegynder og dig, der har erfaring. Udfordringerne og oplevelserne ligger lige uden for døren…

Når du vælger valgfaget MTB, er det også dig sammen med resten af holdet og læreren, der står for rengøring af cykler efter brug samt smøring af div. dele.

Praktisk:

-          Der er kun plads til 9-10 elever på holdet, i tilfælde af større interesse trækker vi lod om pladserne.

-          Du skal selv medbringe en cykelhjelm til eget brug i timerne.